Водачът на листата на БСП в Разград Симеон Славчев инициира

...
 Водачът на листата на БСП в Разград Симеон Славчев инициира
Коментари Харесай

Водачът на листата на БСП-Разград Симеон Славчев инициира обществен диалог по основни социални теми

 _2024 izbori_v013

 

Водачът на листата на Българска социалистическа партия в Разград Симеон Славчев инициира публичен разговор по съществени обществени тематики в региона, оповестиха от пресцентъра на партията.

Воден от претекста, че ползите на хората са над всичко и е време някой да се заеме с разрешаването на голям брой проблеми в региона, Славчев инициира публичен разговор по съществени обществени тематики, свързани с повишението на покупателната дарба, демографската рецесия, опазването на здравето и образованието.

Той нееднократно е казвал, че приема гласуваното доверие като огромна отговорност и е мощно стимулиран да обезпечи осезаемо повишение на стандарта на живот и благоденствието на жителите на област Разград.

„ Поставяме България над всичко и постоянно сме го правили. А България, това са хората. Целта, която постоянно слагаме на дневен ред и следваме с неизменност в региона на обществената политика, е страната да пази работещите, младежите, пенсионерите и уязвимите “ – това е позицията на Симеон Славчев, лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в област Разград.

Предлаганите от него и „ Българска социалистическа партия за България “ ограничения в обществената сфера ще спомогнат за решение на демографския въпрос, който е в основата на всички останали проблеми в развиването на района. „ За да превърнем област Разград в райско място за живот, е належащо осъществяване на обществена политика в полза на хората, посредством която да се реши демографския проблем и да се обезпечи икономическо, културно и обществено развиване на региона “, прибавя той.

Симеон Славчев споделя, че след обширен разбор на главните индикатори за благоденствие на популацията в област Разград, са открити тревожни обстоятелства. На тази база, „ Българска социалистическа партия за България “ планува да бъдат изпълнени съответни ограничения за обосноваване на младите фамилии да останат или да се върнат в област Разград. В националната стратегия на Българска социалистическа партия има проект в помощ на младите фамилии за еднократна помощ при раждане на първо дете в размер на 500 лева, за второ – 1000 лева, за трето – 1500 лева Т

ези, дружно с други ограничения, като увеличение на размера на майчинството през втората година от 380 на 650 лева, еднократна помощ за майки студентки в размер на 6500 лева и други ще бъдат добър тласък за младите фамилии в Разград и района. От „ Българска социалистическа партия за България “ се борят и за 500 лева необлагаем най-малко за всяко дете. Още едно от основните оферти на обединението е за нулев налог върху прихода на всеки работещ до навършване на 26 години.

„ Друг сериозен проблем е, че междинната пенсия в района остава най-ниската в страната. Докато междинната пенсия за страната е 750 лева, в област Разград тя е 646 лева - съвсем със 100 лева по-ниска. “, споделя Симеон Славчев и добавя, че акцент в стратегия на обединението е обезпечаването на по-високи приходи за пенсионерите посредством преизчисляване на всички пенсии. Според него, заради ниските равнища на пенсиите в област Разград, хората в пенсионна възраст нямат опция за пълноценно обществено включване, защото постоянно средствата им са мощно лимитирани и те нямат достъп даже до културни и развлекателни събития. „ Това е нещо, над което ние от „ Българска социалистическа партия за България “ в област Разград ще работим с неизменност, тъй че тези хора да почувстват, че са пълноценни членове на общността “, разяснява той.

Тъй като съгласно него ръководещите са длъжници и на хората с увреждания, в програмата на Българска социалистическа партия е заложено основаване на държавни обществени предприятия за тях. Това ще даде опция за професионалната им реализация и по-добри благоприятни условия за обществено включване на тази толкоз уязвима социална група. За задачата от „ Българска социалистическа партия за България “ имат подготвеност да предложат и ще упорстват за приемането на законодателство в отбрана на хората с увреждания и гарантиране на правото им на труд и на пълностоен живот.

Данните демонстрират и различен проблем - Разград е измежду областите с най-голям дефицит на лекари и тази рискова наклонност се ускорява с всяка година. Невъзможността за достъп до здравни услуги и грижи е измежду главните фактори за влошена среда на живот. Привличането на млади общопрактикуващи лекари е различен главен приоритет за лидера на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Разград и неговия екип. Според тях, това e изцяло постижимо посредством обезпечаване на мотивиращи условия на труд и реализация на лекари и профилиран медицински личен състав, заслужено възнаграждение и обществени придобивки, като удобства за жилище, безвъзмездна детска градина за децата, превоз и други

Симеон Славчев е уверен, че работата за привличане на млади лекари и профилирани медицински фрагменти би трябвало да стартира още измежду студентите посредством срещи в медицинските университети и медицинските професионални учебни заведения. Това с цялостна мощ е годно и за всички останали експерти, от които област Разград се нуждае, с цел да се развива и просперира: учители и възпитатели в детските градини, пътни инженери, ВиК техници и инженери, агрономи, ветеринари и други Достъпът до такива услуги е определящ фактор за качеството и стандарта на живот в района.

„ Ние, от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, сме решени да създадем всичко належащо, с цел да превърнем нашата област в мечтано място, където да учим, да сътворяваме фамилии, да отглеждаме децата си, да работим и остаряваме почтено. България не е нито бедна, нито дребна страна. За да се обезпечат средствата, нужни за използване на ограниченията, препоръчани в програмата на „ Българска социалистическа партия за България “, е належащо да упражняваме непоколебим надзор върху разходването на публичния запас, да се покачва събираемостта на налозите и нулева приемливост към корупционните практики. “ е позицията на Симеон Славчев и неговите съпартийци.

„ Българска социалистическа партия за България “ в годините организира поредна политика на обществена правдивост. Коалицията съумя да сплоти доста леви организации, придвижвания и партии, въз основа на кардиналното схващане за обществено насочената и обективна страна с развита стопанска система, която да подсигурява на хората ценене на техните права, сигурност и благополучие. Неслучайно и мотото на акцията е „ За почтена България в мирна Европа “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР